• Home
  • Blog
  • Aftersales is de nieuwe marketing

Aftersales is de nieuwe marketing

aftersales marketing arnoud kuipers

Marketing heb je in vele soorten. Denk aan;
• Printmarketing (bijv. folders, advertentie in de krant)
• Direct marketing (geadresseerd drukwerk)
• Affiliate marketing (beloon mensen die jouw product of dienst verkopen, voornamelijk online)
• E-mailmarketing (mailings, nieuwsbrieven, blogs via e-mail)
• Telemarketing (telefonisch benaderen van mensen via de telefoon)
• Online marketing (seo, seo)
• Social media marketing (de naam zegt het al)
• Aftersales Marketing (klanten die reclame voor je gaan maken, ambassadeurs)

Als je dit rijtje zo ziet? Welke vorm van marketing lijkt je het meest interessant?

Persoonlijk zie ik (Arnoud Kuipers) aftersales als de nieuwe marketing. Waar ‘vroeger’ nog veel geadverteerd werd of koud gebeld werd, zie je dit steeds meer afnemen.
Dat wil niet zeggen dat dit geen goede strategieën zijn. Zeker wel. Bovenstaande soorten marketing kunnen je allemaal nieuwe klanten opleveren. Mits goed uitgevoerd.

Maar wat doe je met de klanten als ze eenmaal iets bij je gekocht hebben? Een goede aftersales-strategie zorgt ervoor dat je maximaal rendement haalt uit je bestaande klanten. Dat je klanten klant blijven en dat deze weer nieuwe klanten gaan aandragen. Hoe interessant is dat!?

En het mooiste is; het is nog leuk om te doen ook.
Ik mijn boek “In 10 stappen van klant naar ambassadeur” lees je er ook alles over.

Voordat je het maximale rendement kunt halen uit je bestaande klant, moet de basis van je bedrijf op orde zijn. Je moet weten wat je missie en visie is. Je moet weten wie je (ideale) klanten zijn. Je moet weten hoe de customer journey eruit ziet. Heb je geen idee waar ik het nu over heb?
Laten we dan sowieso even contact hebben.

Veel bedrijven hebben de illusie dat ‘doen wat je beloofd hebt’ voldoende is om ambassadeurs van je klanten te maken. Helaas, de klant had niet anders verwacht. En gaat de volgende keer gewoon weer op zoek naar de beste deal.

En dan heb je een groot deel bedrijven die weten dat je door het overtreffen van de klantverwachting ambassadeurs creëert. Het in de praktijk brengen is dan vaak nog lastig, maar het lukt ze wel geregeld. Deze zijn al lekker bezig en scoren al bovengemiddeld in de Coopers Pyramid.

Maar wil je écht het maximale rendement behalen uit je bestaande klanten, dan doe je nóg iets meer dan alleen het overtreffen van de klantverwachting. Namelijk het implementeren van de P.R.O.F.I.T.-formule. Dat wil zeggen dat je bezig gaat met álle zes pijlers uit de formule: Psychologie, Reviewmarketing, Overtreffen klantverwachting, Feedback, Influencer marketing (mond-tot-mond) en Top-of-mind blijven.

Maar Arnoud… weet je wel hoeveel werk dat is!? We hebben het nu al zo druk! Waar halen we de tijd vandaan? Tja… maak er tijd voor. Maak het prioriteit.

Een aftersales-strategie moet je vooral zien om het te geloven. Zie hoe de klanten erop reageren. Zie het aantal positieve reviews omhoogschieten. Zie de acquisitiekosten dalen. Zie minder klachten. Zie blijere medewerkers. Zie meer terugkerende orders. Zie jou de concurrentie verslaan!

Aftersales marketing kent (behalve de concurrent) geen verliezers. Je investeert in je bestaande klanten i.p.v. in kranten, in Google, in Facebook….
Laat jouw klanten reclame voor je maken. Op een leuke, ethisch verantwoorde manier. Dat is waar ik heilig in geloof.

Sinds 2013 ben ik ondernemer en train ik bedrijven hierin. Ik geef lezingen door het hele land. Ik heb prijzen gewonnen. Ik heb een boek geschreven. En ik zou jou hier ook graag mee helpen.

Vraag vandaag nog een gratis Masterplan-sessie aan (t.w.v. 99,-).
Klik op de button rechtsonder of bel me op 06-44102122.


Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het trainingsbureau van 'award winning' trainer en spreker Arnoud Kuipers.  Arnoud helpt technische bedrijven met een buitendienst richting een optimaal klantgerichte en commerciële organisatie.

Veel bedrijven focussen zich vooral op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl onderzoek uitwijst dat het  veel verstandiger is om te investeren in je huidige klanten en medewerkers. Creëer ambassadeurs van je kanten en medewerkers, dan zul je zien dat de commerciële doelstellingen makkelijker gehaald worden.

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 06-44102122
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Wij steunen de CliniClowns


Copyright © 123aftersales