• Home
  • Blog
  • Hé wat fijn, een klagende klant!

Hé wat fijn, een klagende klant!

klagende klant 123 aftersales arnoud kuipers

Hoe voel jij je als je een klagende klant aan de telefoon of in je zaak hebt?
Vind je dat vervelend? “Daar heb je weer zo’n zeikerd!” “Het is ook nooit goed voor hem.”

Heel veel mensen vinden klagende klanten lastig en kunnen er slecht mee omgaan. Hoe goed je ook je best doet, je kunt niet voorkomen dat je klanten krijgt met klachten. Je doet je uiterste best en toch is de klant niet tevreden. Balen!

Maar eigenlijk moet je blij zijn met die klant ook al is de klacht in jouw ogen ongegrond.
Blij zijn? Ja, blij zijn. Wees blij dat deze klant de moeite neemt om jou te contacten of naar je toe komt om te klagen. De meeste nemen deze moeite niet namelijk. Die vertellen het aan tien anderen door en die weer aan drie anderen. En kopen vervolgens de volgende keer bij de concurrent. Je kunt er daarom maar beter voor zorgen dat ze de klacht aan jou vertellen, zodat je er zelf iets aan kunt doen. Los je het vervolgens direct adequaat op, dan heb je een klant voor het leven.

Ga dus actief op zoek naar klachten. There, I said it!

“Oh, dan stuur ik iedereen wel een mailtje met een linkje naar KlantenVertellen, Kiyoh of Feedback Company. Lekker makkelijk.” Waarschijnlijk krijg je zelf die mailtjes ook wel als je bijvoorbeeld iets besteld hebt bij een bepaalde webshop. Mijn ervaring is dat deze regelrecht de prullenbak in gaan.

Kijk een of het interessant is voor je om Service Calls in te voeren in je bedrijfsvoering. Proactieve belletjes naar je klanten om te kijken of de klant 100% tevreden is. Maak hier tijd voor vrij. Heb je die tijd niet? Denk er dan wellicht aan om een goede callcenter in te huren die dit voor je kan doen. Dit gaat voor jou én jouw klant veel opleveren.


Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het trainingsbureau van 'award winning' trainer en spreker Arnoud Kuipers.  Arnoud helpt technische bedrijven met een buitendienst richting een optimaal klantgerichte en commerciële organisatie.

Veel bedrijven focussen zich vooral op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl onderzoek uitwijst dat het  veel verstandiger is om te investeren in je huidige klanten en medewerkers. Creëer ambassadeurs van je kanten en medewerkers, dan zul je zien dat de commerciële doelstellingen makkelijker gehaald worden.

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 06-44102122
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Wij steunen de CliniClowns


Copyright © 123aftersales