Wat valt er te winnen met een aftersales masterplan?

In de praktijk blijken veel bedrijven zich vooral te richten op het koud binnenhalen van nieuwe klanten. Helemaal prima natuurlijk... voor hun! Maar zorg nou dat jij het anders aanpakt. Focus op je bestaande klanten en zorg dat je juist dáárdoor meer nieuwe klanten krijgt.
Een nieuwe klant werven is vele malen duurder dan een bestaande klant behouden en uit te bouwen.
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

Bespaar op traditionele marketingkosten

Je wilt hogerop in Google, want dan kunnen de klanten niet meer om je heen. Toch? Bedrijven spenderen hier duizenden euro's per maand aan.
Maar hoe tof is het nou als je niet meer afhankelijk bent van Google, maar dat jouw tevreden klanten reclame voor je gaan maken.
Geloof me, met onze hulp gaat dat lukken.

Krijg nuttige feedback

Haal je nu al feedback op bij je klanten? Hopelijk doe je dit niet via een enquête. Mensen zijn enquête-moe. Ze hebben er echt geen zin meer in. Herkenbaar? Maar hoe haal je dan het beste feedback op? Wij gaan je dit leren.

Ontvang warme leads

Door een goede aftersales-strategie krijg je meer tevreden klanten. Zeer tevreden klanten zijn loyaler en zijn ook eerder geneigd iets voor je terug te doen. Bijvoorbeeld een lead aandragen.

Krijg meer online reviews

Hier kun jij waarschijnlijk écht het verschil gaan maken met jouw concurrentie. Hoe zorg je ervoor dat je het hoogst haalbare percentage online reviews krijgt? Stel dat jouw klant online op zoek gaat en ziet bij jou 207 online reviews en bij je concurrent 17. Wie denk je dat ze kiezen? Daarnaast is het ook nog goed voor je Google ranking. 

Meer omzet en rendement

Uiteindelijk draait het toch altijd weer om de pegels, daar worden we op afgerekend. Mijn klanten meten zo'n 10 tot zelfs 15% meer omzet door een aftersales masterplan. Stel je haalt 10% meer omzet? Hoeveel euro is dat?

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het trainingsbureau van 'award winning' trainer en spreker Arnoud Kuipers.  Arnoud helpt technische bedrijven met een buitendienst richting een optimaal klantgerichte en commerciële organisatie.

Veel bedrijven focussen zich vooral op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl onderzoek uitwijst dat het  veel verstandiger is om te investeren in je huidige klanten en medewerkers. Creëer ambassadeurs van je kanten en medewerkers, dan zul je zien dat de commerciële doelstellingen makkelijker gehaald worden.

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 06-44102122
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Wij steunen de CliniClowns


Copyright © 123aftersales