skip to Main Content

RESULTATEN


WAAROM AFTERSALES UITBESTEDEN

Waarom is het interessant om je aftersales gedeeltelijk of in zijn geheel uit te besteden?
Hieronder leggen we duidelijk uit welke voordelen het samenwerken met 123aftersales heeft.
Welk resultaat is voor jou het meest belangrijk?

JE ONTVANGT ÉCHT NUTTIGE FEEDBACK


Doordat wij persoonlijk contact opnemen met jouw klant, ontvangen we betere feedback over jouw bedrijf dan wanneer je dit vraagt via een geautomatiseerde tool of via een e-mail.
Het aantal klanten dat feedback achterlaat is ook een stuk hoger dan wanneer je een geautomatiseerde feedbacktool (zoals bijvoorbeeld feedbackcompany of klantenvertellen) gebruikt.

Deze feedback (positief of negatief) krijg je uiteraard van ons terug en op basis hiervan kun je eventuele bedrijfsverbeteringen doorvoeren.

Door onze persoonlijke aanpak voelen jouw zich serieus genomen.
Je straalt uit dat je de klanttevredenheid hoog in het vaandel hebt staan.

Een ander voordeel is dat klanten vaak eerlijker en openhartiger zijn naar een ‘buitenstaander’. Ze willen de ondernemer of werknemer vaak niet kwetsen. “Hij doet toch zijn best…” Maar toch kunnen er verbeterpunten zijn, die je anders niet te horen kreeg.

JE HAALT HET HOOGST HAALBAAR AANTAL ONLINE REVIEWS


Je kent het wel, je hebt iets gekocht via Bol.com of een andere webshop. Een aantal dagen later krijg je een e-mail met de vraag of je een review wilt schrijven over het product of het bedrijf. Wees eens eerlijk? Hoe vaak laat jij ook daadwerkelijk een review of recensie achter?

Het percentage dat een review achterlaat is vrij laag. Een partij als Bol.com of Coolblue moet het echt van de aantallen hebben. Zij hebben natuurlijk erg veel klanten en als een klein percentage een recensie achterlaat is dit nog steeds veel. Helaas is dit voor MKB bedrijven niet zo.

Wij nemen persoonlijk contact met de klant op en vragen of ze écht tevreden zijn. Zo ja, dan vragen we ze ook nog persoonlijk om een recensie achter te laten op bijvoorbeeld Facebook of Google. We gaan zelfs zover dat wij een korte tekst voor ze kunnen schrijven n.a.v. de eerder vertelde feedback. Ze hoeven dit dan alleen nog maar te kopiëren en te plakken.

JE BLIJFT
TOP-OF-MIND BIJ DE KLANT


75% van de MKB bedrijven doet niet of nauwelijks aan aftersales. Zij verkopen een product of dienst en wensen de klant er heel veel plezier mee. Indien er vragen zijn, mogen de klanten uiteraard contact opnemen.
Dit is hoe het in de meeste gevallen gaat.
De klant wordt na de verkoop niet nagebeld en komt ook niet op een maillijst. Dit vinden wij een gemiste kans. De klant heeft al bij je gekocht, dus nu is het erg belangrijk om die klant vast te houden.
“Top of mind awareness is een vorm van brand awareness. Bij top of mind awareness gaat het niet om recognition (herkenning) maar om recall (herinnering) van een merk. Als je top of mind awareness hebt gecreëerd bij jouw klanten, is de kans groter dat zij als eerste weer aan jouw bedrijf of merk denken als zij een product of dienst nodig hebben. Door deze naamsbekendheid ben je de concurrent een stap voor.”

JE KLANT WORDT LOYALER


Veel bedrijven hebben de focus liggen op het binnenhalen van nieuwe klanten. Maar als die klanten aan de achterdeur allemaal weer verdwijnen is het verspilde moeite. Je moet die klant vast zien te houden.
Uit onderzoek blijkt dat het 7 tot 9 keer makkelijker is om aan een bestaande klant iets te verkopen dan aan een nieuwe klant.

Zorg er dus voor dat jouw klanten super tevreden zijn. Alleen dan komen ze terug. Heb je enkel geleverd waarnaar ze vroegen, dan gaan ze de volgende keer gewoon weer elders shoppen. Ze willen de beste deal.

Hoe weet je nou of de klant van jou super tevreden is? Er is maar één manier om daar achter te komen. Door het ze te vragen.

Laat ons jouw klant bellen met de vraag of ze inderdaad super tevreden zijn. Zo niet, hebben ze bijvoorbeeld een klacht. Dan is dit de perfecte manier om die klacht op te lossen.

Voordat de klant zelf geklaagd heeft, hebben wij hem of haar al gebeld voor een Service Call. Los je vervolgens de klacht goed op, dan heb je een klant voor het leven.

JE VERBETERT JE ONLINE ZICHTBAARHEID


Als je de aftersales uitbesteed aan 123aftersales, dan gaan wij actief achter online recensies aan. Wij zouden het prettig vinden dat de meeste van de klanten een recensie achterlaat. Dit kan op verschillende plekken, maar het meest interessant is wel een recensie op Google of op Facebook. Hier krijgen de meeste mensen de recensie te zien.

Een bijkomend voordeel van online recensies is dat Google je bedrijf hoger waardeert. Dus stel er zijn twee vergelijkbare bedrijven met allebei een goede website etc. Dan zal Google de website met 200 recensies hoger plaatsen in de zoekresultaten dan het andere bedrijf dat maar 15 recensies heeft.

Google wil immers dat de gebruiker van de zoekmachine binnen één klik vind waarnaar hij op zoek is. Stel je zou zoeken op Accountant in Assen dan wil Google jou de beste accountant laten zien. En Google denkt dan; hé dat bedrijf heeft in die regio de meeste online recensies. Dát moet wel een goed bedrijf zijn.

JE KRIJGT INZICHT IN DE PRESTATIES VAN JE PERSONEEL


Doordat wij de klanttevredenheid monitoren, krijgen we ook te horen over wie de klanten het meest of minst tevreden zijn. Zijn ze niet vriendelijk geholpen? Wij krijgen dat te horen. Ruikt die ene verkoper naar zweet? Wij krijgen het te horen! Worden facturen altijd te laat betaald? Wij krijgen het te horen! Wordt de telefoon chagrijnig opgenomen? Wij krijgen het te horen en je krijgt deze feedback weer terug van ons.

Je krijgt zo dus inzicht in de prestaties van je medewerkers.
Maar… omdat iedereen weet dat de klanttevredenheid gemonitord gaat worden, gaan ze een stuk beter hun best doen.
Zij willen natuurlijk niet telkens genoemd worden in de feedback. Althans, niet in negatieve zin. Ze willen wel in positieve zin genoemd worden. Dus zullen ze dat stapje extra hun best doen voor jouw klant. Hoe interessant is dat?!

JE ONTVANGT MOGELIJKE EXTRA LEADS


Wij nemen persoonlijk contact op met de klant. Dit gaat 90% van de tijd per telefoon. Wij monitoren op prettige wijze de klanttevredenheid. Geen standaard riedeltje dat voorgelezen wordt. Nee, wij proberen er altijd een leuk gesprek van te maken. Wij zijn immers jouw visitekaartje!

Ondanks dat we een niet-commerciële insteek hebben met het gesprek met jouw klant. Zijn we wel gevoelig voor verkoopsignalen. Mochten wij dit horen tijdens de gesprekken, dan koppelen we dit uiteraard direct naar je terug. Jij kan dan adequaat handelen en zelf nog contact met de klant opnemen.

Note: Wij gaan jouw klanten niks verkopen, dit mag je zelf doen. Wij horen alleen het verkoopsignaal en geven dan aan de klant aan dat ze teruggebeld kunnen worden door het bedrijf namens wie wij bellen.

JE VERSTEVIGT DE PERSOONLIJKE BAND MET JE KLANTEN


Doordat we feedback vragen van je klanten, ontvangen we interessante informatie om je bedrijf of organisatie te verbeteren. Dit delen we uiteraard met je. Maar je verstevigt ook de band met je klanten.

Het professioneel laten monitoren van de klanttevredenheid zal de loyaliteit van je klanten behoorlijk stimuleren. Je klanten krijgen aandacht en voelen zich alleen daardoor al gewaardeerd. De professionele en persoonlijke aandacht voor je klant heeft direct een positief effect op tevredenheid en loyaliteit. Dit is toch wat je wilt?

JE BESPAART TIJD


Het mooie van het uitbesteden van je aftersales is: je hoeft het zelf niet te doen! Je kan dus zelf gaan/blijven doen wat je echt leuk vindt. Laat ons die klanttevredenheid monitoren en zorgen dat je in de hoofden van je klanten blijft zitten.

Het is onze passie om jouw klanten zo goed mogelijk te bedienen. Dit stralen we dan ook uit naar je klanten toe. Wij proberen van elk gesprek een leuk gesprek te maken. Dit maakt ons werk natuurlijk ook een stuk leuker.
Ons doel is dat elke klant met een glimlach de telefoon weer neerlegt.

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN
DOOR HET UITBESTEDEN VAN WERK.

OVER ONS

123aftersales is in 2017 opgestart door Arnoud Kuipers. Arnoud is al enkele jaren ondernemer en heeft successen behaald met o.a. zijn wereldwijd beluisterde online radiostation en zijn grafisch ontwerpbureau. Op 1 januari 2018 heeft Arnoud zijn grafisch ontwerpbureau verkocht om zich volledig te focussen op zijn nieuwe paradepaardje 123aftersales.

AFTERSALES SPECIALIST

Arnoud wordt gezien als de specialist als het gaat om aftersales en klanttevredenheid. Deze ervaringen heeft hij o.a. opgedaan bij voorgaande werkgevers als Unilever en NationaleVacaturebank.nl. Arnoud zag met eigen ogen hoeveel impact een goede aftersales-strategie heeft op de business en hoe weinig MKB-bedrijven een goede aftersales-strategie hebben.

arnoud kuipers 123 aftersales

Na een goed marktonderzoek is gebleken dat de bedrijven wel weten dat aftersales belangrijk is, maar dat ze er vaak door tijdgebrek niet aan toekomen. Dit is de reden dat 123aftersales is opgestart. Wij helpen die bedrijven die willen groeien en beter willen worden aan goede klantenfeedback en een goede aftersales-strategie.

SAMENWERKEN?
VRAAG HET ONS.

CONTACT >


Back To Top