• Home
  • Blog
  • Reviewmarketing: Daar kan geen advertentiecampagne tegenop

Reviewmarketing: Daar kan geen advertentiecampagne tegenop

123 aftersales reviewmarketing

Wanneer je actief bezig gaat met het binnenhalen van reviews/recensies voor je bedrijf en hierdoor dus nieuwe klanten krijgt noemen we dit reviewmarketing. Bijna 80% van de consumenten die op zoek is naar een nieuw product of dienst, gaat online op zoek en leest de recensies. Als bedrijf is het dus erg interessant om je te gaan focussen op reviewmarketing en actief achter recensies van je klanten aan te gaan.

Nu kun je als bedrijf je eigen website natuurlijk vullen met positieve reviews/recensies van je klanten, maar de kans is groot dat nieuwe potentiële klanten achterdochtig worden. Want het zijn enkel positieve berichten én ze staan alleen op je eigen website. Dus het vertrouwen in die reviews is minder hoog dan reviews op externe portals zoals Google.

Een ander voordeel van reviews op Google is dat het meetelt voor je ranking in Google. Stel er zijn twee vergelijkbare bedrijven met beide een goede (geoptimaliseerde) website, dan zal Google het bedrijf met de meeste positieve reviews hoger ranken dan het bedrijf met minder reviews.

Dus focus je op het binnenhalen van reviews, dit levert je zoveel op. De klant die reclame voor je maakt, wat wil je nog meer!

Hoe zorg je er voor dat de klant een recensie achterlaat?

Het is een illusie om te denken dat 100% van je klanten een recensie gaat schrijven, maar hoe maak je dit percentage zo hoog mogelijk?
Er zijn verschillende manieren om recensies binnen te halen.

1. Vraag het persoonlijk:  Je kan bij het leveren van je product of dienstverlening aan de klant gaan vragen. Bijvoorbeeld: “We zouden het erg prettig vinden als je een recensie zou achter willen laten op Google”. Als je een goede relatie hebt met de klant, zullen ze dit waarschijnlijk wel doen. Maar grote kans dat dit gaan vergeten.

2. Mail de klant: Een andere mogelijkheid is om een database aan te leggen van je klantenbestand (als je dit nog niet hebt) en de klant na zijn order een mailtje sturen met de vraag of ze een recensie achter willen laten. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld genomen 55% van je klanten dan een recensie achterlaat of een beoordeling van een x-aantal sterren geeft (zonder tekst).

3. Besteed het uit: Het mooiste is natuurlijk als elke klant er een verhaaltje bij zet, daar hebben de potentiële klanten het meeste aan. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Marketingbureaus zoals Bureau Feedback zijn gespecialiseerd in het monitoren van de klanttevredenheid. Op een leuke en professionele manier bellen zij je klanten na. Deze waardevolle feedback krijg je als bedrijf natuurlijk terug, positief of negatief. Tevens vragen ze of de klant een recensie/review achter willen laten.

Dus, op welke manier ga jij je reviews binnenhalen voor je bedrijf?

Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking of stuur ons een berichtje. 0592-201323


Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het trainingsbureau van 'award winning' trainer en spreker Arnoud Kuipers.  Arnoud helpt technische bedrijven met een buitendienst richting een optimaal klantgerichte en commerciële organisatie.

Veel bedrijven focussen zich vooral op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl onderzoek uitwijst dat het  veel verstandiger is om te investeren in je huidige klanten en medewerkers. Creëer ambassadeurs van je kanten en medewerkers, dan zul je zien dat de commerciële doelstellingen makkelijker gehaald worden.

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 06-44102122
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Wij steunen de CliniClowns


Copyright © 123aftersales