• Home
  • Reviewmarketing: Daar kan geen advertentiecampagne tegenop
123 aftersales reviewmarketing

Reviewmarketing: Daar kan geen advertentiecampagne tegenop

Wanneer je actief bezig gaat met het binnenhalen van reviews/recensies voor je bedrijf en hierdoor dus nieuwe klanten krijgt noemen we dit reviewmarketing. Ruim 70% van de consumenten die op zoek is naar een nieuw product of dienst, gaat online op zoek en leest de recensies. Als bedrijf is het dus erg interessant om je te gaan focussen op reviewmarketing en actief achter recensies van je klanten aan te gaan.

Nu kun je als bedrijf je website natuurlijk vullen met positieve reviews/recensies van je klanten, maar de kans is groot dat nieuwe potentiële klanten achterdochtig worden. Want het zijn enkel positieve berichten én ze staan alleen op je eigen website. Dus het vertrouwen in die reviews is minder hoog dan reviews op externe websites zoals Facebook of Google.

Een ander voordeel van reviews op Facebook en Google is dat het meetelt voor je ranking in Google. Stel er zijn 2 vergelijkbare bedrijven met beide een goede (geoptimaliseerde) website, dan zal Google het bedrijf met de meeste positieve reviews hoger ranken dan het bedrijf met minder reviews.

Dus focus je op het binnenhalen van reviews, dit levert je zoveel op. De klant die reclame voor je maakt, wat wil je nog meer!

Hoe zorg je er voor dat de klant een recensie achterlaat?

Het is een illusie om te denken dat 100% van je klanten een recensie gaat schrijven, maar hoe maak je dit percentage zo hoog mogelijk?
Er zijn verschillende manieren om recensies binnen te halen.

1. Vraag het persoonlijk:  Je kan bij het leveren van je product of dienstverlening aan de klant gaan vragen. Bijvoorbeeld: “We zouden het erg prettig vinden als je een recensie zou achter willen laten op Facebook”. Als je een goede relatie hebt met de klant, zullen ze dit waarschijnlijk wel doen. Maar grote kans dat dit gaan vergeten.

2. Mail de klant: Een andere mogelijkheid is om een database aan te leggen van je klantenbestand (als je dit nog niet hebt) en de klant na zijn order een mailtje sturen met de vraag of ze een recensie achter willen laten op Facebook of Google. Uit onderzoek blijkt dat 55% dan een recensie achterlaat of een beoordeling van een x-aantal sterren geeft (zonder tekst).

3. Besteed het uit: Het mooiste is natuurlijk als elke klant er een verhaaltje bij zet, daar hebben de potentiële klanten het meeste aan. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Marketingbureaus zoals 123aftersales zijn gespecialiseerd in het monitoren van de klanttevredenheid. Je stuurt de klantgegevens door en professionele klantmanagers bellen de klant na of zij volledig tevreden zijn met het product en/of de dienstverlening. Deze waardevolle feedback krijg je als bedrijf natuurlijk terug, positief of negatief. Tevens vragen ze of de klant een recensie achter willen laten op de verschillende review-websites.

Als de klant aangeeft dat ze het lastig vindt om een tekstje te schrijven, wordt zelfs de feedback van de klant door 123aftersales in een korte tekst verwerkt en naar de klant doorgemaild, samen met linkjes waar de klant de recensie kan achterlaten.

What’s in it for me?

Waarom zou de klant een recensie achterlaten? Veel klanten doen dit al zonder dat ze iets terug verwachten. Maar je hebt ook een groep die denkt. “Okee, ik ben een tevreden klant, dus wil best wel moeite doen om een recensie achter te laten. Maar… what’s in it for me? Wat heb ik daar aan?”
Om het percentage van klanten die een recensie achterlaten zo groot mogelijk te maken, is het aan te bevelen om de klant te belonen voor hun (positieve) recensie. Dit kan zijn een kortingsbon voor de volgende aankoop.

Of wat nog beter zou scoren is bijvoorbeeld een reischeque voor een weekendje weg. Natuurlijk is het onmogelijk om iedereen dan een reischeque te geven van zegge € 250,-. Maar maak er een loterij van. Als je één recensie achterlaat krijg je 1 lot. Doe je dit op 2 plekken, dan 2 loten. Op 3 plekken, 3 loten enzovoorts… Elk kwartaal verloot je de reischeque. En dit meet je natuurlijk ook weer breed uit op je sociale media. Kosten 250,- aan een reischeque, maar wel een x-aantal klanten die een heel kwartaal hopen dat ze de reischeque winnen. En een veel grotere winkans dan welke loterij dan ook.
Ik zou als klant sowieso één of meerdere recensies achterlaten, jij niet?

Dus, op welke manier ga jij je reviews binnenhalen voor je bedrijf?

123aftersales, aftersales, marketing, recensies, reviewmarketing, reviews


Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het allereerste bureau dat zich gespecialiseerd heeft in aftersales voor ambitieuze ondernemers en vakbedrijven. Waar veel bedrijven zich enkel focussen op het binnenhalen van nieuwe klanten is het in onze visie veel interessanter om je huidige klanten te behouden en uit te bouwen. Wij trainen jou en je organisatie hoe je het meeste rendement behaalt uit je bestaande klanten.

Gratis aftersales-tips in je mailbox?

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 0592-201323
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 7 beoordelingen

Copyright © 123aftersales