• Home
  • Wat is aftersales?

Wat is aftersales?

Aftersales is het contact dat bedrijven met hun klanten houden na de aankoop van hun producten en/of diensten, om te kijken of deze tevreden is en of hij op- of aanmerkingen heeft.

Aftersales is een onderdeel van Customer Relationship Management (CRM). De voornaamste redenen om aan aftersales te doen is om te meten of de klanten nog tevreden zijn en om top-of-mind te blijven bij de klant. De meeste klanten (60%) nemen niet het initiatief om het bedrijf te contacten als zij niet 100% tevreden zijn, en zelfs 80% van de klanten koopt voortaan elders zonder het bedrijf van hun ongenoegen op de hoogte te stellen. De mogelijke problemen of bezwaren die de klanten hebben kunnen dus met aftersales pro-actief opgelost worden.

Doordat je mogelijke probleempjes of ontevredenheden pro-actief hebt opgelost (dus zonder dat de klant ernaar gevraagd heeft) stijgt het aanzien behoorlijk. Je hebt van een ontvreden klant een tevreden klant gemaakt. Deze klanten kunnen dan dienen als ambassadeurs… Ze kunnen bijvoorbeeld recensies achterlaten op Facebook. Of ze vertellen het verhaal door op verjaardagen (mond-tot-mond reclame). De kans dat de klant nu een herhalingsaankoop doet is vele malen vergroot. Ook kun je d.m.v. aftersales leads binnenhalen. Door in contact te blijven met de klant, hoor je wellicht nog dat er behoefte aan een andere product of dienst is. Aftersales kent geen verliezers!

Zorg ook dat je een database bijhoudt van je klanten. Maak bijvoorbeeld klantenkaarten aan. Naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummers zijn erg waardevol. Vraag je klanten of je ze op de hoogte mag houden van nieuws en aanbiedingen. De meeste zullen hier positief op antwoorden. Ze kunnen zich immers altijd weer afmelden.
Stuur je klanten zo nu en dan een mailing (niet te vaak). Dit kan per e-mail, maar ook fysieke mailings (via de post) werken erg goed. Houd contact met de klant. Zo voelt de klant zich verbonden met jouw bedrijf en blijft de klant eerder loyaal aan jouw bedrijf (betere klantloyaliteit).

Waarom doen niet meer bedrijven aan aftersales?

Veel grote bedrijven doen wel aan aftersales en hebben hier vaak speciale afdelingen voor. Vooral bij de kleinere MKB-bedrijven is nog veel winst te behalen. De grootste reden is het gebrek aan tijd en personeel. Je bent immers elke dag bezig met de ‘waan van de dag’. Elke dag ben je bezig om je huidige klanten te bedienen. Dag in dag uit.
Zo gaat dit maanden door. De klanten die 3 maanden geleden iets bij je hebben gekocht ben je bijna weer vergeten. Of je hebt er überhaupt geen tijd voor om die te contacten.

Komt het je bekend voor? Kun je je herkennen in bovenstaand verhaal?
Dan wordt het tijd dat je contact opneemt met 123aftersales. Zorg dat jouw klanten ambassadeurs worden en geef jouw klanten de aandacht die ze verdienen. Er valt zoveel mee te winnen.


Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het allereerste bureau dat zich gespecialiseerd heeft in aftersales voor ambitieuze ondernemers en vakbedrijven. Waar veel bedrijven zich enkel focussen op het binnenhalen van nieuwe klanten is het in onze visie veel interessanter om je huidige klanten te behouden en uit te bouwen. Wij trainen jou en je organisatie hoe je het meeste rendement behaalt uit je bestaande klanten.

Gratis aftersales-tips in je mailbox?

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 0592-201323
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 7 beoordelingen

Copyright © 123aftersales