Wat is aftersales?

Aftersales is het contact dat bedrijven met hun klanten houden na de aankoop van hun producten en/of diensten, om te kijken of deze tevreden is en of hij op- of aanmerkingen heeft.

Aftersales is een onderdeel van Customer Relationship Management (CRM). De voornaamste redenen om aan aftersales te doen is om te meten of de klanten nog tevreden zijn en om top-of-mind te blijven bij de klant. De meeste klanten (60%) nemen niet het initiatief om het bedrijf te contacten als zij niet 100% tevreden zijn, en zelfs 80% van de klanten koopt voortaan elders zonder het bedrijf van hun ongenoegen op de hoogte te stellen. De mogelijke problemen of bezwaren die de klanten hebben kunnen dus met aftersales proactief opgelost worden.

Doordat je mogelijke klachten of ontevredenheden proactief hebt opgelost (dus zonder dat de klant ernaar gevraagd heeft) stijgt het aanzien behoorlijk. Je hebt van een ontevreden klant een tevreden klant gemaakt. Deze klanten zijn potentiële ambassadeurs voor jouw bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld online recensies achterlaten. Of ze vertellen de ervaring met jouw bedrijf door op verjaardagen en bij de voetbalclub (mond-tot-mond reclame). De kans dat de klant nu een herhalingsaankoop doet wordt door een goede aftersales-strategie vele malen vergroot.

Ook kun je door middel van aftersales nieuwe klanten (leads) binnenhalen. Door in proactief contact te blijven met de klant, hoor je wellicht nog dat er behoefte aan een andere product of dienst is. Aftersales kent geen verliezers!

80% van alle MKB-bedrijven heeft nog geen goede aftersales-strategie

Ben jij manager of directeur/eigenaar van een MKB-bedrijf? Of ben je een medewerker die het belang inziet van een goede aftersales-strategie en dit graag wil delen met jouw manager/directie?
Download dan nu gratis de whitepaper ‘De transitie van eenheidsworst naar customer excellence

Ontdek de formule die zorgt voor blije klanten, blije medewerkers én meer winst.
Jouw investering: 7,5 minuut leestijd.
Of je blijft met je bedrijf gewoon eenheidsworst… mag ook hoor! ?

De transitie van eenheidsworst naar customer excellence

Summary
Review Date
Reviewed Item
Article
Author Rating
51star1star1star1star1star

Arnoud Kuipers

Expert in aftersalesmarketing en oprichter van 123aftersales. Wil jij ook een verbeterde klantloyaliteit, meer nieuwe klanten én meer mond-tot-mondreclame? Laten we eens vrijblijvend kennismaken

Over 123AFTERSALES

123aftersales is het trainingsbureau van 'award winning' trainer en spreker Arnoud Kuipers.  Arnoud helpt technische bedrijven met een buitendienst richting een optimaal klantgerichte en commerciële organisatie.

Veel bedrijven focussen zich vooral op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl onderzoek uitwijst dat het  veel verstandiger is om te investeren in je huidige klanten en medewerkers. Creëer ambassadeurs van je kanten en medewerkers, dan zul je zien dat de commerciële doelstellingen makkelijker gehaald worden.

Contact

Brinkstraat 69
9401 HZ Assen
Nederland

T. 06-44102122
E. info@123aftersales.com
WhatsApp: Whatsapp Business (op mobiel)

Wij steunen de CliniClowns


Copyright © 123aftersales